List otwarty do Zarządu Polskiego Związku Alpinizmu

Na zdjęciu (od lewej): Michał Gliński, Małgorzata Bilczewska-Fromenty, Wanda Rutkiewicz, Krzysztof Baran, Krzysztof Witkowski, Janusz Skorek fot. Zofia A. Piotrowska

List otwarty przedstawicieli mediów wspinaczkowych do Zarządu Polskiego Związku Alpinizmu w sprawie tak zwanego „II Szczytu Gliwickiego”

W związku z docierającymi do nas informacjami o przygotowaniach do spotkania określanego roboczo „Drugim Szczytem Gliwickim” zwracamy się do kolegów z Zarządu z apelem o utrzymanie środowiskowego charakteru tego spotkania. Z naszej strony, przedstawicieli mediów wspinaczkowych, zobowiązujemy się do biernego uczestnictwa w Szczycie, tak aby obecność przedstawiciela którejkolwiek redakcji nie miała wpływu na przebieg spotkania, nie będziemy także obejmowali go patronatem medialnym. Ze względu na wagę dyskutowanych problemów, proponujemy, by Zarząd PZA w ten sam sposób potraktował media spoza środowiska wspinaczkowego.

Z taternickim pozdrowieniem redakcje:

Brytan.com.pl
Climb.pl
Drytooling.com.pl
Góry Górski Magazyn Sportowy
Magazyn Górski
Portal Górski

You might also like More from author